Blåbärsscones
Förra helgen så vaknade vi upp av att solen sken in genom fönstret och det utlovades temperaturer upp mot 20 grader i skuggan. Perfekt väder för en härlig utomhusfrukost tänkte vi och eftersom vi dagen innan hade köpt blåbär så slog vi två flugor i en smäll och gjorde blåbärsscones till frukost den här soliga morgonen. De är lite sötare än vanliga scones och det här receptet för de lite luftigare än vanliga. Vi serverade det med ett glas färskpressad juice och sen hade vi cream cheese som pålägg, supergott och sommarkänslorna väcktes minst sagt till liv!
Recept: Blåbärsscones
Sammanfattning: En sötare variant med blåbär på den klassiska scones
Ingredienser
- 3,5 dl vetemjöl
- 1/4 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- Lite salt
- 50 gram smör
- 1,25 dl yoghurt
- 1 dl blåbär
- 1 ägg samt mjölk till pensling
Instruktioner
- Börja med att värma ugnen till 225 grader.
- Vispa ihop allt mjöl, socker, bakpulver och lite salt i en skål. Fördelen med att vispa ihop det är att det blir lite luftigare.
- Finfördela smöret och blanda in det i mjölblandningen med fingrarna.
- Rör ner yoghurten och blåbären.
- Forma ihop degen till lite runda bullar och platta till på en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop ägg och lite mjölk och pensla innan gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna och servera!
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar