Blåbärsmuffins
Idag har vi bakat rejält med blåbärsmuffins som vi har bunkrat upp frysen med. Perfekt att ta fram när man får oväntat besök en dag och man inte har något att bjuda på. Muffins är så roligt att baka för det går ju att variera i det oändliga med olika bär och frukter. Förutom blåbär kan man t.ex göra på hallon, rabarber, jordgubb och äpplen. Vi har en hel del muffinsrecept så det är bara att försöka hitta något som man tycker låter riktigt smarrigt!
Recept: Blåbärsmuffins
ca 15st
Ingredienser
- 100g smör
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- ½ krm salt
- 100g frysta blåbär
Instruktioner
- Smält smöret på medelvärme.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda ner vaniljsockret och saltet i äggsmeten.
- Vispa ner smöret och mjölken.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.
- Häll upp i muffinsformar men bara till 2/3 av formen.
- Tryck ner några blåbär i formarna och grädda dem sedan i 200º i mitten av ugnen i ca 15min.
Lämna ett svar