Barbequesås
Att göra en egen god barbequesås till sommarens grillmiddagar är ett måste för oss. Det är inte alls svårt men det tar lite tid, men jag lovar att det är värt vartenda minut! Denna såsen brukar vi också använda oss utav när vi tillagar pulled pork och det blir fantastiskt gott.
Recept: Barbequesås
Ingredienser
- 2st pressade vitlöksklyftor
- 2 msk finhackad gul lök
- 3 dl heinz ketchup
- ½ tsk sambal olek
- 1 msk farin socker
- 1msk honung
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk mald ingefära
- 1 tsk Liquid smoke
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm paprikapulver
- flingsalt
- svartpeppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom saltet och pepparn i en kastrull.
- Låt småkoka i minst 30min och rör om då och då.
- Smaksätt med salt och svartpeppar.
Lät gott! Jag är inget fan av bbq sås då de färdiga ofta inte är så kul! Ska ge det en ny chans och göra egen till nästa grillning :)
Ja, vi brukar inte heller vara särskilt förtjusta i färdiga såser men den här blev faktiskt riktigt god :) / Sebastian
Whooaaah. Så god! Ej heller så förtjust i BBQsåser. Trodde jag. Har nog bara dratt i mig färdiga sådana för den här var ljuvlig. Använde färsk ingefära, lite mer socker, lite olivolja o rökt paprika. Ojoj, den ska ner i kvällens Pulled Pork. Tack för receptet, ligger kvar på datorn!
Vad kul att höra och tack för tipset!
/ Sebastian