Bananbröd
Bananbröd är ett snabbt, saftigt och nyttigt bröd som har en god smak av banan. Det är lite sötare än vanligt bröd så det passar till fika också om man vill ha det till det.
Recept: Bananbröd
Sammanfattning: Ett lite sötare bröd med smak av banan
Ingredienser
- 2 bananer
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 dl filmjölk
Instruktioner
- Börja med att skala bananerna och mosa sedan dom i en bunke.
- Blanda sedan mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en annan skål. Rör sedan ner filen i mjölet och blanda om. Tillsätt sist de mosade bananerna.
- Häll smeten i en brödform.
- Grädda på 200 grader i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen.
Färdigt på: 1 timme
Antal portioner: 12
Fantastisk gott och enkelt bananbröd, exakt vad jag letat efter. Tack så mycket!
Vad kul att höra! :)