Bagels
Bagels är ett traditionellt bröd som har blivit väldigt populärt på senare tid och det är ju så himla gott så vi var tvungna att baka egna idag. Det finns otroligt många olika sätt att smaksätta dessa med, bland annat soltorkade tomater, ost, olika fröer och örter, lök, ja, det är väl nästan bara fantasin som sätter stopp för vad man kan ha i. Vår favorit är nog soltorkade tomater som sätter en härlig smak i bröder. Bagels är ju ett utmärkt alternativ att ha till brunch eller till picknicken men man kan så klart ha det till lite vad som helst. Har ni någon favoritsmaksättning när det kommer till bagels?
Recept: Bagels
Ingredienser
- 4 dl 40º vatten / 37 gradigt om du har vanlig jäst
- 2 tsk torrjäst/ 25 gram vanlig
- ca 10-11 dl vetemjöl
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Blanda ut torrjästen med vattnet och tillsätt saltet och honungen.
- Tillsätt sedan lite vetemjöl i taget medan degen får knådas i maskin tills den släpper från kanterna.
- Låt jäsa i 1h under bakduk.
- Knåda sedan degen och dela degen i ca 10-12 delar.
- Platta ut dem och gör ett hål i varje och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Låt jäsa ytterligare 40 min under bakduk.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och koka varje bagel i 1min per sida och lägg sedan på bakplåtspapper.
- Strö över sesamfrön.
- Grädda i 200º i ca 20min.
Lämna ett svar