Asiatisk kycklinggryta

Asiatisk kycklinggryta på bland annat paprika, zucchini och champinjoner. Hade en hel del grönsaker liggandes i kylen, som började se lite så där tråkiga ut. Efter en snabb koll i skafferiet efter nudlar, var så middagen fixad. Man kan själv välja hur stark man vill ha grytan genom att ta mer eller mindre sambal olek. En riktig kylskåpsrensning som blev färgglad och utsökt!

Asiatisk kycklinggryta

 

Recept: Asiatisk kycklinggryta

4 portioner

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 5 stora champinjoner
  • 1tsk kycklingfond
  • 1/4 tsk sambal olek
  • salt och svartpeppar
  • 100g minimajs
  • 4-5 dl kokosmjölk
  • 1-2 msk soya
  • ½ lime
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • ev. maizena

Instruktioner

  1. Tärna kycklingfilén i jämnstora bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja.
  3. Bryn kycklingen tillsammans med salt, svartpeppar och sambal olek.
  4. Skiva paprika, champinjoner, lök, minimajs och zucchini i lagom stora bitar. Ha ner alla grönsaker i den heta pannan och låt det fräsa en stund.
  5.  Slå på kokosmjölken och kycklingfonden. Låt det koka ihop någon minut
  6. Pressa i saften från ½ lime och tillsätt soya.
  7. Smaka av med ev mer salt, peppar och sambal olek.
  8. Red eventuellt med maizena till önskad konsistens.
  9. Servera i en djup tallrik med nudlar.

Tips! Det går utmärkt att ha i nötter så som cashew eller vanliga jordnötter.

(För LCHF: kör på shiratakinudlar och uteslut minimajs och maizena)


3 betyg