Äppelsmulpaj
Äppelsmulpaj med lite vaniljglass, kan det bli bättre? Att servera en nygräddad smulpaj med lite vaniljglass är alltid väldigt uppskattad även om det är en väldigt enkel och snabblagad efterrätt. Rör ihop lite smuldeg, skiva äpplen och i ugnen. Det är verkligen inte många minuters arbetstid och ända är det alltid lika uppskattad av både familj och gäster. Jag brukar servera vaniljglass till men det går lika bra med vaniljsås, kanske är ni som mig så ni hellre äter vaniljsås med paj istället för paj med vaniljsås.
Recept: Äppelsmulpaj
Sammanfattning: En enkel och snabb äppelsmulpaj som passar perfekt som efterrätt när tiden inte räcker till. Färdigt på runt 20 minuter!
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 100 gram smör
- 4 st äpplen
- 1/2 dl socker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Börja med att starta ugnen på 225 grader. Blanda sen ihop mjöl, socker samt smöret som du skär i mindre bitar. Rör ihop tills du får en grynig massa.
- Skala äpplena och skär i tunna klyftor och lägg i en pajform på cirka 20-22 cm i diameter. Strö över socker och kanel och smula sedan över pajdegen.
- Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills den fått en fin gyllene färg och äppelklyftorna är mjuka.
- Servera med vaniljglass eller vaniljsås och njut av en härlig äppelsmulpaj!
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar