Äppelbullar
Äppelbullar är otroligt goda kanelbullar med äpplen. Det är helt enkelt vanliga saftiga kanelbullar fyllda med en härlig äppelfyllning som gör bullarna lite saftigare och ger en ny dimension till smaken. Otroligt gott och superenkelt att variera. Perfekta bullar att variera sina vanliga kanelbullar med!
Recept: Äppelbullar
Sammanfattning: Äppelbullar är helt enkelt kanelbullar smaksatta med äpple, otroligt goda och saftiga kanelbullar med äpplen. En rolig variant på den klassiska kanelbullen!
Ingredienser
- Deg
- 50 gram jäst för söta degar
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 3 dl mjölk
- 2 krm salt
- 175 gram smör
- ca 12-13 dl vetemjöl
- Fyllning
- 2 st grovt rivna äpplen
- Strösocker
- Kanel
- 150 gram rumstempererat smör
- Pensling
- 1 ägg
- Pärlsocker
Instruktioner
- Värm mjölken tillsammans med smöret tills det är fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ner mjölken tills jästen löst upp sig.
- Blanda ner socker, salt och ägg. Rör försiktigt ned vetemjöl och arbeta sedan degen tills den släpper från bunken och är smidig. Jäs i 1 timme under duk.
- Kavla ut till två 1 cm tjocka rektanglar.
- Bred på smör, strö över önskad mängd av strösocker och kanel och rivet äpple.
- Rulla ihop långsidorna och skär 2 cm tjocka skivor av längden.
- Lägg i bullformar låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.
- Pensla bullarna med äggvita och strö sen över pärlsocker. Grädda i 7-10 minuter i 225 grader.
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar