Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är lite annorlunda jämfört med de svenska. Här används bakpulver för att göra dem lite tjockare, och de blir snarare som tjocka plättar i formen. De är otroligt goda och man kan variera dem genom att ha i olika bär i smeten. (vi gjorde t.ex. med blåbär i detta receptet)
Denna gången gjorde vi pannkakorna till vår lördagsbrunch, där vi hade lite mosad banan till. Men de är lika goda att äta utan någon frukt eller bär i!
Recept: Amerikanska pannkakor
2-3 portioner
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl rågsikt
- 2 ½ dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ msk socker
- ½ krm salt
- 1 ägg
- Smör till stekning
- Ev. lönnsirap eller färska bär och frukter
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver, socker och salt i en bunke.
- Häll i lite av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resten.
- Knäck i ägget och rör runt.
- Grädda i en stekpanna med lite smör och vänd dem när det börjar synas små bubblor på ytan.
- Servera med lönnsirap, vispad grädde med mosad banan, eller annan färsk frukt och bär.
jag råkar inte ha någon frukt eller bär hemma, blir det lika gott om man har socker eller sylt till? :)
Det blir det absolut! :)