American BBQ Ribs
American BBQ Ribs gav oss en hejdundrande kvällsmåltid. Pojkvännen kom hem med 1kg revbensspjäll som han ville ha till middag. Eftersom det är första gången vi lagade det själva körde vi på en enkel variant, där vi först marinerade och sedan penslade på med en glaze.
Recept: American BBQ Ribs
2 portioner
Ingredienser
- 1 kg revbensspjäll
Marinad:
- 1 dl olja
- ½ riven lök
- 1 riven vitlök
- 2 msk soya
- ½ tsk cayennepeppar
- ½ tsk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Glaze:
- 1 tsk soya
- 2 tsk honung
- några droppar tabasco
- ½ dl Santa maria American BBQ sauce
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse.
- Lägg i köttet och låt det vila kallt i minst 2h. Sätt ugnen på 140º och blanda alla ingredienser till glazen i en skål.
- Lägg revbenen på ett ugnssäkert fat och pensla på glaze.
- Låt vara inne i 25min och ta sedan ut och vänd spjällen och pensla på mer glaze.
- Låt vara inne i ytterligare 25min.
Ta ut spjällen och efterstek i en grillpanna och man vill ha en ännu knaprigare yta. Servera med barbecuesauce, hemmagjorda pommes fritesoch fetaoströra.
(Vid grillning så kan man förkoka spjällen i lättsaltat vatten i 20-30min, och sedan grilla dem snabbt på grillen.)
Lämna ett svar