Älgskavsgryta med tranbär
Nu när hösten trots allt börjar krypa sig allt närmare så brukar det bli allt mer vilt i köket :) För ett tag sen så provade vi på att göra en älgskavsgryta med tranbär som blev riktigt god och som passar in på lite kyligare höstdagar. Vi hade även i lite kantareller som vi hade varit och plockat i skogen innan på dagen så det blev en riktigt mysig höstmiddag!
Recept: Älgskavsgryta med tranbär
Sammanfattning: En enkel och god älgskavsgryta
Ingredienser
- 500 g fryst älgskav
- 100g färska kantareller
- 1 msk smör
- 1 hackad rödlök
- 3 dl grädde
- Soya
- 1 köttbuljongtärning
- 1/2 dl tranbär
Instruktioner
- Börja med att bryna älgskaven med lite smör och tillsätt sedan den finhackade rödlöken och de grovt hackade kantarellerna och stek några minuter.
- Smula sedan över buljongtärningen och häll på grädden.
- Låt sjuda i 5 minuter och krydda med salt och peppar efter smak samt någon droppe soya.
- Tillsätt till slut tranbären och smaka av. Ibland kan tranbären göra det för surt , iaf för de minsta men då är det bara att tillsätta lite socker.
- Servera med pressad eller kokt potatis och lite persilja.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Åh herre, vad gott det ser ut!