Älgskavsgryta med kantareller
Älgskavsgryta med kantareller lagade Sebastian en dag då vi var på besök hos hans föräldrar. Kantarellerna hade vi plockat själva ute i skogen hos dem och det är något speciellt med att kunna plocka kantarellerna själv och använda i maten. Det blev lite av en skogsgryta kan man säga, gott och enkelt att göra!
Recept: Älgskavsgryta med kantareller
4 portioner
Ingredienser
- 500g älgskav
- 100g färska kantareller
- 2 dl matlagningsgrädde
- ½ gul lök
- Smör
- Soya
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Finhacka löken och hacka kantarellerna grovt om det behövs.
- Lägg en klick smör i en stekpanna och stek löken och kantarellerna mjuka.
- Ha i älgskav och stek på medelvärme i ca 5min.
- Tillsätt grädden och låt koka upp.
- Ha i några droppar soya och smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med potatis eller ris.
Lämna ett svar