Ajvarbiffar

Ajvarbiffar
Ajvarbiffar i en härligt krämig paprikasås är en av mina favoriträtter just nu. Det är inte första gången den senaste månaden som de här smakrika och krämiga biffarna har hamnat på matbordet. Idag serverade vi det med en portion ris men det fungerar alldeles utmärkt med klyftpotatis eller grönsaker. Väldigt smakrikt och gott.

 

Recept: Ajvarbiffar

SammanfattningSmakrika ajvarbiffar i en härligt krämig paprikasås som verkligen får det att vattnas i munnen. Suveränt gott och perfekt som middag i veckorna när tiden inte alltid räcker till!

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 1 st Ägg
  • 200 g Ajvar
  • Salt & peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 dl Vispgrädde

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop färs med ägg, ajvar relish, salt och peppar. Forma 6-8 biffar och stek i lite smör på hög värme.
  2. Hacka paprikan och löken och rör ner med biffarna i stekpannan. Låt fräsa någon minut. Tillsätt grädden, tomatpuré, lite ajvar och smaka av med salt och peppar
  3. Låt sjuda i cirka 5-10 minuter och servera med ris, klyftpotatis eller grönsaker.

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


(Inga röster)