Kycklingpaj

Kycklingpaj är en favorit hos mig och här kommer mitt recept på en delikat kycklingpaj. När man kikar runt i alla dessa fantastiska mattidningar som finns, så ser jag att många har fokuserat mycket på olika slags pajer. Jag är inte direkt någon fantast av just matpaj men det finns en god som jag verkligen kan äta upp helt själv, och det är denna fantastiska kycklingpaj med lite sting i och som är fylld med goda smaker.

Kycklingpaj

Recept: Kycklingpaj

1 kycklingpaj / 4 portioner

Ingredienser

Pajskalet:

    • 1 ½ dl vetemjöl
    • 1 ½ dl fint rågmjöl
    • 2 msk kallt vatten
    • 100g smör
    • 1 tsk olivolja

Fyllning:

  • 1 kycklingfilé
  • 80g bacon
  • 3 ägg
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ rödlök
  • 1 burk majs
  • 100g champinjoner
  • ½ röd paprika
  • 2 dl creme fraich
  • 1 tsk sambal olek
  • salt och svartpeppar
  • 1½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Blanda mjölet med smör och olja till en grynig massa, häll sedan ner det kalla vattnet och knåda till en deg. Tryck ut degen i en löstagbar form och nagga den med en gaffel. Låt den sedan få vila i 20min, gärna kallt. Förgrädda den sedan i 200º i 8-10min.
  2. Dela baconen i bitar och stek i en het panna. Tänk dock på att den inte ska vara knaperstekt. Lägg baconen på en bit hushållspapper för att svalna och diska inte ur stekpannan. Dela sedan kycklingfilén i bitar och lägg i pannan med baconfettet och strö över paprikapulver, stek tills kycklingen fått fin färg.
  3. Blanda creme fraiche, sambal olek och ägg till en röra. Skiva rödlöken i tunna skivor och hacka paprikan och champinjonerna i lite grövre bitar.Blanda ner bacon, kyckling, rödlök, majs, paprika och champinjoner i creme fraiche blandningen. Ha i 1 dl riven ost och blanda ner lite salt och svartpeppar. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö sedan över ½ dl riven ost. Ställ in i ugnen och grädda i 30-40min i 200º
Kycklingpaj

 


3 betyg