Spaghetti Bolognese
För mig har spaghetti bolognese alltid varit den där typiska tomatköttfärsåsen. Denna bolognesen passar bra att ha i lasagnen med, och den är väldigt tomatig och kryddstark men väldigt god.
Recept: Spaghetti Bolognese
4 portioner Spaghetti Bolognese
Ingredienser
- Olivolja
- 1 gul lök
- 400g nötfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 400g passerade tomater
- 1 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- 1 tärad tomat
- 1 msk chilisås
- ½ dl tomatpure
- 2 msk tacosås
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk sambal olek
- 3 msk mjölk
- salt
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja, häll i färsen och bryn.
- Slå på de passerade tomaterna , mjölken och ha i den tärnade tomaten. Låt koka upp. Ha sedan i chilisås, tomatpuré, sambal olek, tacosås samt basilika, oregano, salt och svartpeppar.
- Låt det småkoka i 5min och servera med
- nykokt spaghetti och riven parmesan.
Lämna ett svar