Enkel Mac and cheese
Mac n cheese en amerikansk klassiker som är en riktig favorit hemma hos oss, den här gången gjorde vi en enklare variant än att göra det i ugnen. Vi gjorde en enkel mac n cheese med några få ingredienser i gryta som var klar på ett par minuter. En riktigt krämig och ostig sås som görs på mjölk och riven cheddar eller någon annan mild ost som passar bra att smälta. Servera med lite persilja och strö över parmesan för den där extra smaken! Perfekt för den där snabba lunchen eller middag när tiden inte räcker till.
Recept på Enkel Mac n cheese
Sammanfattning: Enkel Mac n Cheese som går snabbt att göra med några få ingredienser, en riktigt krämig och ostig mac n cheese som görs på spisen.
Vad behöver man?
- 200 gram valfri pasta
- 2 dl mjölk
- 200 gram riven cheddar
- Salt & peppar
Hur gör man?
- Koka upp pastavatten i en kastrull, salta rejält.
- När pastan är klar, häll av vatten och slå på mjölken. Häll ner osten och rör om tills det smält och blandat med mjölken, sjud i cirka 2 minuter tills du har en krämig sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med lite riven parmesan och hackad persilja.
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Härligt med tips på enkla maträtter här,