Parmigiana surdegspizza
En riktigt god parmigiana surdegspizza med aubergine, parmesan och mozzarella. Degen har jäst 48 timmar i kylen vilket gav pizzan väldigt mycket smak och väldigt luftig deg. Otroligt gott! Receptet följer mitt recept på surdegsbröd som jag länkar i ingredienslistan.
Recept: Parmigiana surdegspizza
Sammanfattning: Parmigiana surdegspizza, en otroligt god och luftig pizza med aubergine, parmesan, mozzarella och en smakrik tomatsås!
Vad behöver man för att göra en parmigiana pizza?
- 1 sats vetesurdegsbröd
- 1 burk krossade tomater
- 1 aubergine
- Parmesan
- Färsk basilika
- 250 gram riven mozzarella
- Oregano
- Vitlök
- 1 msk Olivolja
- Salt
Hur gör man en parmigiana surdegspizza?
- Baka en sats surdeg enligt receptet länkat i ingredienslistan. Forma degbollar på runt 250 gram och lägg i kylen i 48 timmar för att få den bästa smaken. Innan du bakar kan du ta ut degen så att den hinner värmas upp, 1 timme räcker gott och väl.
- En deg räcker till runt 6 medelstora pizzor.
- Koka upp krossade tomater i en kastrull och tillsätt oregano, vitlöksklyftan, olivolja, salt och basilika. Låt kok på låg värme runt 1 timme.
- Skiva aubergine och stek upp i olivolja tills de fått fin färg och är krispiga.
- Värm ugnen till 250 grader och låt den värmas i runt 45 minuter, speciellt om du har ett bakstål så att det hinner värmas upp ordentligt. Sätt på grillen en stund innan du bakar.
- Nu är det dags att forma dina pizzor. Lägg degen på köksbänken med lite mjöl. Platta till degen i mitten och jobba ut mot kanterna tills du har 2,5 cm kvar som kant. Använd sedan dina mjölade knytnävar och sträck pizzadegen genom att rotera den.
- Lägg pizzorna på bakplåtspapper och dra ut kanterna. Nu kan du bred på tomatsåsen, mozzarella och aubergine.
- Lägg in pizzan i ugnen 250 grader. Grädda runt 10 minuter och använd ugnens grillfunktion 2-3 minuter i slutet för att få den där härligt krispiga pizzadegen.
- Ta ut ur ugnen och riv lite parmesan och strö över pizzan.
Färdigt på: 30 minuter
Antal surdegspizzor: 6
Mitt betyg
Lämna ett svar