Avokadotoast med pocherat ägg
Avokadotoast med pocherat ägg, en frukostfavorit här hemma som lagas väldigt ofta. Det är också superlätt att göra! Det är huvudsakligen rostat surdegsbröd, mosad avokado, olivolja, sesamfrön, salt, pocherat ägg och lite chilipulver för den där extra hettan.
Hur gör man avokadotoast med pocherat ägg?
Sammanfattning
En riktigt god och fräsch avokadotoast med pocherat ägg, passar perfekt till både frukost och brunch!
Ingredienser för avokadotoast
- 2 skivor surdegsbröd
- 2 ägg
- 1 mogen avokado
- Salt
- Olivolja
- Chilipulver el. paprikapulver
- Sesamfrön
- Persilja för dekoration
- 1 msk vitvinsvinäger eller ättika.
Instruktioner
- Koka upp en kastrull med vatten, när det kokar sänk värmen, droppa i lite vinäger el. ättika och rör om med en slev så att du får en virvel i kastrullen. Knäck försiktigt ägget medan du fortfarande har en virvel i kastrullen och låt det glida ner i kastrullen. Låt koka lätt 3-4 minuter och ta upp med en hålslev.
- Hetta upp en stekpanna med smör, stek brödet tills krispigt och de fått en fin yta.
- Mosa avokadon, och ringa över lite olivolja och en nypa salt.
- Bred ut avokado på brödskivorna och lägg på det pocherade ägget. Strö över lite sesamfrön, salt och lite chilipulver eller paprikapulver om du vill ha mindre hetta och servera!
Färdigt på: 15 minuter
Portioner: 2
Lämna ett svar