Pizza Parma
Pizza Parma är en av mina absoluta favoritpizzor som jag alltid lyckas beställa om den finns på menyn. Den är toppad med parmesan, parmaskinka, ruccola, tomater och tomatsås. Så otroligt gott och får mig alltid att vilja åka tillbaka till Italien och njuta av den goda maten!
Recept: Pizza Parma
Sammanfattning: En Italiensk pizza toppad med parmesan, parmaskinka, ruccola och en smakrik tomatsås. Otroligt gott!
Ingredienser
- Tomatsås:
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 gul lök
- 3 msk Olivolja
- Oregano + Basilika
- Svartpeppar & Salt
- Pizzadeg:
- 25 g Jäst
- 3 dl vatten
- 3 msk Olivolja
- 7-8 dl Vetemjöl
- 1 tsk Salt
Topping
- Parmaskinka
- Mozzarella
- Parmesan
- Ruccola
- Körsbärstomater
Instruktioner
- Börja med att koka tomatsåsen genom att fräsa lök och vitlök i lite olivolja. Häll i krossade tomater, olivolja och alla kryddor samt örter i en kastrull och låt puttra i cirka 15 minuter.
- Börja degen med att smula jästen i en bunke och häll över vattnet som ska vara fingervarmt. Tillsätt olivolja, vetemjöl och salt och bearbeta degen i cirka 15 minuter tills den blivit riktigt elastisk och smidig. Låt sedan jäsa i cirka 45 minuter eller tills den dubblat sin storlek.
- Efter halva tiden kan du starta din ugn på 250 grader så att den hinner bli riktigt varm.
- Stjälp upp degen och kavla ut två runda pizzor eller en pizza i hela ugnsformen. Lägg bakplåtspapper på din plåt, lägg på tomatsåsen och lite mozzarella och grädda i cirka 10 minuter. Toppa med parmaskinka, körsbärstomater, parmesan och ruccola.
Färdigt på: 45 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar