Jordgubbssockerkaka

Jordgubbssockerkaka
Jordgubbssockerkaka är en frisk och somrig variant på den klassiska sockerkakan som är ett måste på de flesta fikabord. Det här är ett rätt så klassiskt sockerkaksrecept, skillnanden är att jag tillsatt jordgubbar i smeten vilket blev riktigt gott i kombination med den lite syrliga citronsmaken. Väldigt somrigt och härligt!

Recept: Jordgubbssockerkaka

Sammanfattning: En somrig variant på den klassiska sockerkakan. Perfekt kombination med lite syrlig citron och de söta jordgubbarna. Kan det bli mer somrigt?

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Rivet skal från 1 st citron
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gram jordgubbar

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 175 grader och smörj och bröa din sockerkaksform. Jag använde en runt springform som var cirka 15cm i diameter.
  2. Vispa sedan ihop ägg och socker i en bunke. Det ska vara vitt och fluffigt. I en separat bunke rör du ihop de torra ingredienserna.
  3. Riv skalet från en citron och rör ner i äggblandningen.
  4. Smält smör i en kastrull och häll sedan ner mjölk. Rör sedan ner smörblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen och rör snabbt ihop.
  5. Häll försiktigt ner smeten i din form och topp med skivade jordgubbar. Grädda jordgubbssockerkakan i cirka i 30 minuter. För att vara säker på att den är klar kan du använda en stick eller skaka lite lätt på formen.
  6. Låt kakan svalna och servera sedan!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg