Kladdkaka fylld med kola
Kladdkaka fylld med kola är en otroligt god kladdkaka som faktiskt har blivit min favorit bland alla kladdkaksvarianter. Den och Oreokladdkaka är mina favoriter för närvarande. Vilken är er favorit?
Just den här kladdkakan har jag funderat på att göra länge, jag har haft en burk med karamelisserad mjölk ståendes i skafferiet ett bra tag nu och aldrig tagit mig tid till att göra just den här kladdkakan med kola. Men idag var det dags, det blev en riktigt succé och alla älskade den verkligen. Kola och salt är ju en given kombo så om du vill kan du med fördel strö över lite flingsalt på kladdkakan. Servera med lite glass eller ät som den är, perfekt som både fika eller efterrätt!
Recept: Kladdkaka fylld med kola
Sammanfattning: Kladdkaka fylld med kola, otroligt god och kladdig kaka fylld med en fantastisk kolafyllning som gör kladdkakan otroligt krämig. Bästa kladdkakan jag vet!
Ingredienser
- 200 gram smör
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 krm vaniljessens el. 1 tsk vaniljsocker
- 1 burk karamelliserad mjölk/ Dulce de Leche
- 2 digestivekex
Instruktioner
- Starta ugnen på 175 grader och smörj en springform om cirka 20-22 cm i diameter. Bröa formen med krossade digestivekex.
- Smält sedan smöret i en kastrull och låt svalna.
- Vispa ihop ägg och socker och rör försiktigt ned mjöl, kakao, vaniljessens eller vaniljsocker.
- Rör ner smöret i smeten.
- Börja röra ner smeten i springformen, ungefär hälften och bred sedan försiktigt ut den karamelisserade mjölken över kladdkakan. Häll på resten av smeten så att det täcker kolalagret.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 12
Mitt betyg
Jag gillar kladdkaka gjord av rismjöl och rörsocker. Med rismjöl blir det en härlig kladd
Ahh, tack för tipset. Har aldrig testat det faktiskt, ska absolut testa nästa gång!
Här är ett kladdkaka med rismjöl
KLADDKAKA MED RISMJÖL
150g smält smör
3 ägg
3 dl rårörsocker
1 dl kakao
1 msk vaniljextrakt
1 tsk salt
3 dl rismjöl (rismjöl passar bättre i kladdkakor än vetemjöl då det inte suger åt sig lika mycket vätska!)
Kakao och smör till formen. Kokos är också gott att pudra fotmen med.
1. Smöra och pudra en 20cm springform.
2. Smält smöret och låt det svalna något.
3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock jämn smet.
4. Fyll formen och grädda i ca 20-25 min i 200 grader. Skaka formen i sluter på gräddningen för att kolla att kakan fortfarande är lite lös i mitten. Ca 50% av kladdkakan ska vobbla! Ställ sen kallt några timmar, gärna över natten. En snabb avkylning efter gräddningen ger en perfekt kladdig kladdkaka!
Tack så jättemycket Gülay, låter riktigt smarrigt. Får testas inom kort!
Ber om ursäkt för sent svar, varit på semester :)
Ha en trevlig dag!