Pappardelle bolognese bianco
Pappardelle Bolognese Bianco är en väldigt smakrik och enkel pasta som passar utmärkt till både middag och lunch. Namnet Bolognese Bianco beror helt enkelt på att det är lite som en köttfärssås utan tomatsåsen. Istället är det en pasta med köttfärsröra toppas med en massa härlig parmesan! Jag serverade med pappardelle men det passar utmärkt med vilken pasta som helst.
Recept: Pappardelle Bolognese Bianco
Sammanfattning: En smakrik Bolognese Bianco med Pappardelle som är fylld av härlig smak. Toppa med massa parmesan och njut av italienska smaker!
Ingredienser
- 400 gram pappardelle
- 250 gram köttfärs
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- Färsk persilja
- 100 gram parmesan
- Olivolja
- 1 dl Buljong
- Salt & peppar
Instruktioner
- Koka pappardelle enligt instruktioner på förpackningen i saltat vatten.
- Hacka lök, morot och vitlöken samt persilja.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärs, lök, vitlök och morot tills det får en fin färg. Salta, peppra och tillsätt lite färsk persilja.
- Tillsätt 1/2 dl grönsaksbuljong och låt det koka in i cirka 10-15 minuter.
- När pastan är klar och buljongen kokat in kan du röra ner pastan i köttfärsen. Tillsätt lite persilja och toppa med parmesan. Låt stå i värmen 1-2 minuter och servera!
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar