Pasta i gräddig tomatsås
Pasta i gräddig tomatsås är en smakrik och riktigt krämig pastarätt som klättrade högt upp på min lista med favoriter. Jag älskar verkligen mångsidigheten med pasta, det finns oändliga möjligheter att variera smaken efter säsong och tycke. Idag fick det blev en krämig pasta med ugnsrostade tomater, svamp och basilika, underbart gott!
Jag älskar verkligen där känslan när man snurrar upp spaghettin på gaffeln eller bucatinin i det här fallet och tar sin första tugga av den krämiga såsen. Den här såsen har champinjoner, basilika och ugnsrostade tomater i en härligt krämig sås, fantastiskt gott!
Recept: Pasta i gräddig tomatsås
Sammanfattning: Enkel och snabb pasta med en krämig och smakrik tomatsås med champinjoner, basilika och ugnsrostade körsbärstomater. Njut av italienska smaker!
Ingredienser
- 400 gram bucatini
- 250 gram körsbärstomater
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyftra
- 300 gram färska champinjoner
- 3 msk tomatpuré
- Färsk basilika
- 100 gram parmesan
- Olivolja
- 2 dl grädde
- Salt & peppar
Instruktioner
- Koka pastan i saltad vatten enligt instruktioner på förpackningen.
- Dela körsbärstomaterna på mitten och tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.
- Hacka upp lök, vitlök och svamp. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs tills det får en gyllene färg.
- Tillsätt tomatpuré och rör om. Tillsätt grädde och hackad basilika. Låt sjuda i cirka 5-10 minuter.
- Tillsätt de ugnsrostade tomaterna och smaka av med salt och peppar.
- Rör ner den kokta pastan och låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt till sist parmesan och servera!
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar