Pappardelle med svamp och mascarpone
Pappardelle med svamp och mascarpone är en enkel men smakrik pasta som har en härlig svampsmak av både champinjoner och karljohansvamp. Med lite parmesan och mascarpone får du en riktigt krämig och ostig pastarätt som jag verkligen älskade! Perfekt att variera efter säsongen, har du kantareller hemma så blir det ännu bättre än med champinjoner. Jag hade även i lite karljohansvamp som lyfte rätten ett par steg så har du det hemma rekommenderar jag verkligen att steka upp lite!
Recept: Pappardelle med svamp och mascarpone
Sammanfattning: Pappardelle med svamp och mascarpone, en suverän pastarätt med massor av ost, svamp och andra härligheter. Toppa med persilja och lite parmesan och njut!
Ingredienser
Pappardelle med svamp
- 400 gram pappardelle
- 500 gram champinjoner/kantareller, karljohansvamp
- 1 salladslök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl mascarpone
- 1 dl riven parmesanost
- Hackad persilja
- Olivolja
- Salt & Peppar
Instruktioner
- Koka upp saltat vatten och koka pappardellen enligt instruktionerna på förpackningen. Spara cirka 1-2 dl pastavatten.
- Hacka vitlök och salladslök samt svampen. Fräs lök och svamp i en het stekpanna med lite smör. Stek tills gyllene.
- Rör ner mascarponen och häll i cirka 1/2-1 dl pastavatten och låt sedan puttra några minuter. Häll ner den färdigkokta pastan, parmesanosten och salta, peppra samt strö över lite persilja.
- Servera!
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar