Tomatrisotto
Tomatrisotto är en variant på risotto som jag faktiskt aldrig ätit innan jag gjorde det här receptet. Jag tror inte direkt det är den vanligaste risotton. För mig blir det nästan alltid svamprisotto när jag äter italiensk mat, utan tvekan en av mina favoriträtter från italiensk köket. Men jag testade mig fram och fick fram det här receptet på en tomatrisotto med persilja och lite röd vin. Riktigt smakrik och fantastisk god. Helt vegetarisk risotto dessutom!
Recept: Tomatrisotto
Sammanfattning: Tomatrisotto är en utsökt risotto med tomat, persilja och andra godheter. Kokas upp med lite rödvin för den där lilla extra smaken!
Ingredienser
Tomatrisotto
- 7-8 dl grönsaksbuljong
- 1 burk krossade tomater
- 250 gram Arborioris
- 1 dl rödvin
- 75 gram parmesan
- Olivolja
- Salladslök
- 100 gram körsbärstomater
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- Färsk persilja
Instruktioner
- Börja med att hacka salladslök, vitlök och persilja.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs salladslöken och vitlöken.
- Häll ner tomatpureén och tillsätt riset. Stek riset 1-2 minuter och tillsätt sedan lite krossade tomater samt lite buljong till risotton.
- Tillsätt rödvin, körsbärstomater och persilja, salt och svartpeppar och låt puttra och tillsätt sedan kontinuerligt krossade tomater och buljong när vätskan börjar koka in i riset.
- Smaka sporadiskt på risotton, det ska vara lite tuggmotstånd i mitten och låt koka tills den konsistensen uppnåtts. Det tar runt 25-30 minuter beroende på ris.
- När riset börjat bli färdigt och uppnått det perfekta tuggmotståndet och vätskan kokat in kan du riva ner parmesanost och servera. Toppa med lite persilja och ytterligare lite parmesanost.
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar