Chokladkaka med chokladgrädde och jordgubbssås
Chokladkaka med chokladgrädde och jordgubbssås, är en utsökt chokladkaka fylld med smält choklad och kombinerat med jordgubbssås och chokladgrädde blir det en himmelsk efterrätt som gifter sig i munnen. Dekorera efter smak och tycke och njut av en chokladkaka som smälter i munnen.
Recept: Chokladkaka med chokladgrädde och jordgubbssås
Sammanfattning: En fantastiskt saftig chokladkaka som kombineras med chokladgrädde och jordgubbssås. Perfekt till fika och lite festligare tillfällen.
Ingredienser
- 100 gram smör
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 gram mörk choklad
- Chokladkräm: 50 gram mörk choklad
- 2 1/2 dl vispgrädde
- Jordgubbsås:
- 200 gram jordgubbar
- 1/2 citron
- 2 msk socker
Instruktioner
- Börja med att starta ugnen på 175 °C.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
- Vispa sedan två ägg och socker så att du får en vit och pösig smet. Rör ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en separat bunke och rör sedan ner i äggsmeten. Rör ner smöret.
- Häll smeten i en smord bröad springform, cirka 20 cm i diameter. Bryt chokladen i bitar och lägg i smeten.
- Grädda i nedre delen i cirka 25 minuter, använd en teststicka för att se om chokladkakan är helt färdiggräddad.
- För att göra chokladgrädden bryter du chokladen i bitar, hetta upp grädden i en kastrull och ta bort från plattan. Häll ner chokladen och rör om tills den smält.
- Låt chokladgrädden svalna i kylskåpet i ett par timmar och vispa sedan upp den.
- Jordgubbssås: Rensa jordgubbarna och skiva, koka upp tillsammans med citronskalet från 1 citron och sockret i cirka 10 minuter. Låt svalna.
- När allt är klart är det bara att dekorera och servera!
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar