Pasta med aubergine i tomatsås
Pasta med aubergine i tomatsås är en smakrik pasta med en härlig tomatsås fylld med örter så som basilika och oregano. Otroligt smakrik och man drömmer sig direkt bort till det vackra Italien med sin underbara matkultur. Perfekt som lunch eller snabb middag även om såsen gör sig bäst att koka rätt länge, går dock utmärkt att frysa in och värma upp igen! I det här receptet använde jag pasta conchiglie rigatone men du kan använda vilken pasta som du själv gillar. I det här receptet för pasta norma använde jag bucatini vilket är alldeles utsökt också.
Recept: Pasta med aubergine i tomatsås
Sammanfattning: En smakrik pasta med tomatsås och aubergines. En variant på Pasta Norma som är väldigt populär i Italien.
Ingredienser
- Valfri pasta
- 2 aubergines
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 gul lök
- 1 tesked oregano
- 1/2 hand färsk basilika
- 500 gram krossade tomater
- Olivolja
- Parmesanost
- Salt & peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten till din pasta
- Börja med att hacka alla grönsaker fint. Basilikan kan du hacka grovt. Auberginen skär du i kuber på cirka 2×2 cm som du sedan strösslar på lite salt över. Låt dra i cirka 10 minuter. Lägg i ett durkslag och
- Stek lök, vitlök och auberginen i en stekpanna, tillsätt oregano och peppar samt salt. Tillsätt basilikan efter 5 minuter. Låt nu steka tills auberginen har fått en fin färg och mjuknat.
- Rör ner de krossade tomaterna och låt puttra i cirka 20-25 minuter.
- När såsen börjar bli klar kan du koka pasta enligt instruktioner.
- När sås och pasta är klar, blanda ihop och häll på lite av osten och servera.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar