Italiensk Pasta Carbonara
Italiensk pasta carbonara, en enkel men riktigt smakrik och krämig pastarätt som ofta lagas helt fel i svenska kök och restauranger. Ofta när du beställer in en pasta carbonara så möts du av en vattnig gräddig pasta med lite bacon. Har du varit i Italien eller på en riktigt bra restaurang som månar om traditioner så har du säkert märkt att deras Pasta Carbonara inte har grädde i sig och är väldigt smakrik. Efter min vinresa till Toscana så testade jag ett par riktigt bra Pasta Carbonara och även om jag inte har samma recept så kom jag hyfsat nära med det här receptet. Egentligen ska man använda guanciale men där jag bor var det omöjligt att få tag på. Vill man så kan man tillsätta lök men egentligen ska det inte finnas med heller.
Recept: Italiensk Pasta Carbonara
Sammanfattning: En klassisk italiensk pasta carbonara som är krämig, smakrika och verkligen för tankarna till varma sommardagar i Italien.
Ingredienser
Pasta Carbonara
- 500 gram valfri pasta
- 4 äggulor
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Gul lök om önskas
- 200 gram bacon/guanciale/pancetta
- Parmesanost
Instruktioner
- Börja med att koka upp en stor kastrull med vatten som du saltar rejält!
- Koka pastan enligt instruktionerna.
- Vispa under tiden ihop äggulorna, salt och peppar i en liten skål.
- Värm en kastrull med olja och fräs bacon, ev. lök tills det fått en fin färg och blivit riktigt krispig.
- Häll i den färdigkokta pastan, rör om och rör ner din äggblandning. Tillsätt parmesanosten och rör om under cirka 1-2 minuter tills det blivit varmt men fortfarande har en krämig konsistens.
- Servera med lite extra svartpeppar och parmesanost
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar