Pasta Napolitana

Pasta Napolitana eller spaghetti napolitana är en enkel pasta med tomatsås med basilika och toppat med lite parmesan på toppen. Kan det bli bättre? Det är en snabblagad pasta men ändå med så mycket smak att det är svårt att motstå den. Det är också en pastarätt som passar barnen utmärkt eftersom det inte är några starka smaker. Nyckeln till den här rätten är att fräsa vitlök och gul lök i olivolja ordentligt innan man tillsätter tomaten. Samt att använda mycket färsk basilika och inte snåla med peppar. Lite rödvin i såsen förstärker smaken likaså!

Pasta Napolitana

Recept: Pasta Napolitana – tomatsås, basilika och parmesan

Sammanfattning: Pasta Napolitana är en väldig enkel och snabb pasta som passar perfekt i vardagen och det är dessutom en utmärkt pasta för barnen. Det är ändå smakrik och en klassiker som ofta återkommer i den italienska köket.

Ingredienser

Pasta med tomatsås

  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 burk krossade tomater & några körsbärstomater
  • 300 gram spaghetti eller bucatini
  • Parmesan
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Börja med att hacka ett par stjälkar basilika, plocka av bladen och hacka grovt. Hacka sedan vitlök och gul lök fint
  2. Börja sedan att hetta upp en panna och tillsätt olivolja. Fräs löken i cirka 5 minuter tills det får en fin färg.
  3. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och några körsbärstomater, peppar, salt och basilikan.Vill du kan du slänga ner en matsked rött vin också. Låt koka 15-20 minuter.
  4. Koka sedan upp vatten, tillsätt salt och koka dina pasta enligt instruktioner.
  5. Tillsätt pastan till såsen och även någon matsked pastavatten. Låt puttra några minuter innan du serverar. Garnera med några färska blad basilika, parmesan och njut av din Pasta Napolitana!

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


50 betyg

Italiensk mat Pasta Recept