Pressgurka
Pressgurka är ett tillbehör som är ett måste för mig till klassisk husmanskost, där kött och färs är inblandat tillsammans med potatis. Det är väldigt enkelt att göra och kräver inte så stor arbetsinsats.
Recept: Pressgurka
4 portioner pressgurka
Ingredienser
- 1 slanggurka
- 3 ½ krm salt
- 2 ½ msk 12% ättika
- 1 ½ dl vatten
- 2 msk socker
- ½ krm vitpeppar
- 2 ½ msk hackad persilja
Instruktioner
- Skiva gurkan (jag använder osthyvlen till detta) Blanda gurkskivorna med saltet och lägg tyngd över i 30min, så att gurksaften pressas ut.
- Under tiden kan du göra ett lag av ättikan, vattnet, sockret i en liten skål. Blanda tills sockret har lösts upp. Ha sedan i vitpepparn och persiljan. Lägg sedan i gurkan och låt stå i minst 1 ½h innan servering.
Lämna ett svar