Pain au chocolat
Pain au Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain au chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare. Det enda du behöver är choklad och smördeg och det tar inte många minuter innan receptet är klart.
Recept: Pain au Chocolat
Sammanfattning: Franska bakverket Pain au chocolat
Ingredienser
- 100 gram mörk choklad
- 25 gram smör
- 1 kall smördeg
- 1 vispat ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Börja sedan med att hacka chokladen och rör ihop det med lite smör. Rulla sedan ut smördegen och dela den i 10-12 rektanglar.
- Fördela chokladblandningen på degen och pensla kanterna med lite ägg. Rulla ihop.
- Lägg på plåten med bakplåtspapper med skraven nedåt så de inte öppnar sig. Pensla med det uppvispade ägget och in i ugnen.
- Baka i mitten av ugnen 8-10 min tills de fått lite färg
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 12
Lämna ett svar