Smashed Potatoes

Smashed potatoes kan vara en av de bästa potatisrätterna jag testat på väldigt länge. Potatisen blir otroligt saftig inuti men ändå väldigt krispig utanpå vilket blir en fantastiskt kombination. Lägg till lite vitlökssmör och persilja på det och du förstår att det är en rätt som är svår att inte älska rent ut sagt. Man kan servera det bara som det är men de flesta önskar nog en liten köttbit vid sidan om och någon god sås. I det här receptet serverades potatisen med en saftig marinerad kycklingfilé och raita som är en enkel och frisk myntasås. Recept på såsen kommer inom kort upp på bloggen!

Smashed Potatoes

Recept: Smashed potatoes

Sammanfattning: Saftiga och krispiga potatisar

Ingredienser

  • 1kg potatis
  • 50 gram smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • persilja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Börja med att koka din potatis tills den är mjuk.
  2. Lägg sedan upp potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Ta en stekspade och tryck till potatisen så att den öppnar upp sig.
  4. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och blanda ihop.
  5. Lägg en klick vitlökssmör på potatisen och strö över lite salt och peppra. Grädda i ugnen på 225 grader i 20 minuter tills de fått en fin färg och är lite härligt krispiga.
  6. Klipp över lite färsk persilja innan servering.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 4


35 betyg