Somrig potatissallad
Efter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över. Perfekt att servera till rostbiff, rökt skinka eller liknande en varm sommardag.
Recept: Somrig potatissallad
Sammanfattning: En somrig och god potatissallad
Ingredienser
- 500 gram färskpotatis
- 2 dl gräddfil
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/4 dl hackad dill
- 1 krm svartpeppar
- Några droppar citronsaft
Instruktioner
- Börja med att skrubba potatisen.
- Koka sedan potatisen i cirka 15-20 minuter i saltat vatten.
- Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
- Rör under tiden ihop, gräddfil, hackad gräslök och dill samt svartpeppar.
- Pressa ner några droppar citronsaft och rör om.
- När potatisen svalnat delar du den i lite större bitar, 2-3 cm och blandar sedan med röran.
- Låt stå kallt och dra någon timme innan servering.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar