Renskavsgryta

Det är kanske inte högsäsong när det gäller vilt nu när det är lite av en tidig värmebölja här nere i Skåne men vi hade lite renskav över i frysen som vi var tvungna att använda upp. Efter lite funderande så kom vi överens om att laga en renskavsgryta med timjan och svartvinbärsgelé som blev riktigt smarrig. Grytan passar nog bäst när det är lite kyligt ute men även nu på vårkanten så kan det ju vara några kyliga dagar så då passar det ju perfekt för att värma upp sig lite. Vi serverade med ris till men det går precis lika bra med potatis om man föredrar det.

Renskavsgryta

Recept: Renskavsgryta

Sammanfattning: En gryta med smak av vilt

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 240g renskav
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 tsk soya
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna tillsammans med smöret.
  2. Stek löken gyllenbrun och tillsätt renskavet.
  3. Dela köttet i mindre bitar med hjälp av en slev.
  4. Låt det stekas i ca. 3min.
  5. Slå på grädden och ha i svartvinbärsgelén.
  6. Tillsätt sedan soya och timjan.
  7. Smaka av med salt och peppar och låt grytan småkoka i ca. 5min.
  8. Red ev. såsen till önskad konsistens.
  9. Servera tillsammans med ris eller potatis.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4


5 betyg