Asiatisk nudelsallad
Nu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så kan det vara gott med lite lättare mat till lunch och idag testade vi att göra den här asiatiska nudelsalladen med biff som blev himla god. Den får jättefort att göra och om man vill så är den lika god kall som varm men det gör man som man vill.
Recept: Asiatisk nudelsallad
Sammanfattning: En enkel men smakrik nudelsallad inspirerad av det asiatiska köket
Ingredienser
- 300 gram ryggbiff
- 1/2 gul paprika
- 1/2 röd paprika
- 1/2 gul lök
- 1 morot
- 50 gram cashewnötter
- 2 champinjoner
- 1 msk mango chutney
- 1 tsk soja
- 1 dl riven vitkål
- 1 msk sesamfrön
- 200 gram nudlar
- Saft från 1/2 citron
- Svartpeppar och salt
Instruktioner
- Börja med att tärna köttet i bitar som är cirka 2×2 cm stora bitar.
- Skiva alla grönsaker i lagom stora bitar och riv vitkålen med t.ex. en osthyvel.
- Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt nudlarna.
- Hetta upp en panna med olja och lägg i köttet, tillsätt mango chutney samt soja och rör om.
- Rör ner alla grönsaker och rör om.
- Tillsätt nötterna och citronsaften samt smaka av med svartpeppar och salt.
- Häll av vattnet från nudlarna och blanda sedan nudlarna med alla godsaker från stekpannan i en lagom stor skål.
- Servera!
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 4
Snyggt! Asiatisk mat känns lite vårig, tycker jag. Det blir mycket woker och sånt här hemma just nu. Den här både ser ut och låter god :)
Tack så mycket! Ja, visst gör den, blir så fina färger i den asiatiska maten med alla grönsaker :)