Morotskaka med citronfrosting
Morotskaka är en otroligt saftig och god kaka och idag gjorde vi en med en härligt frisk citronfrosting som vi gjorde på cream cheese. Vi blev lite lätt beroende av kakan då den är så saftig och tillsammans med citronfrostingen så är den svår att slå. Den passar perfekt till kalas men även som lite extra god fika på helgen.
Recept: Morotskaka
Sammanfattning: Recept på en saftig morotskaka med citronfrosting
Ingredienser
- Morotskaka
- 100 gram smör
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kanel
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 2 rivna morötter
- 100 g cream cheese
- 50 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 citron
Citronfrosting:
Instruktioner
- Morotskaka:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa under tiden ihop ägg, socker och vaniljsocker så att det blir pösigt.
- Rör ner smöret när det svalnat.
- Blanda ihop mjöl, salt, kanel, ingefära, bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
- Vänd ner de rivna morötter.
- Bröa en springform med cirka 24 cm i diameter och häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter.
- Låt kakan svalna och röra under tiden ihop smör, cream cheese, vaniljsocker, florsocker och lite citronskal så att det blir en slät kräm. När kakan är kall så kan du bre på frostingen och servera kakan.
Citronfrosting:
Tillagningstid: 1 timme
Antal portioner: 12
Lämna ett svar