Köttbullar i tomatsås
Idag lagade vi en riktig vardagsfavorit som går riktigt snabbt att tillaga eftersom det blir lite av en gryta. Från början är det vår tomatsås vi har till pizza men vi tycker den är lika god till köttbullar som till pizza. Vi passade också på att testa Barillas glutenfria pasta som nyss har släppts och vi blev väldigt positivt överraskade då det smakade precis som vanlig spaghetti. Så är ni känsliga för gluten så kan vi absolut rekommendera er att testa det.
Recept: Köttbullar i tomatsås
Sammanfattning: Köttbullar i en smakrik tomatsås som för tankarna till Italien
Ingredienser
- Köttbullar:
- 500 gram nötfärs
- 1/2 gul lök
- 1 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- Svartpeppar & salt
- 1/2 gul lök
- 500 gram passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/3 kruka basilika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- Svartpeppar och salt
Tomatsås:
Instruktioner
- Blanda ihop köttfärs, ägg, ströbröd, hackad lök och lite salt och peppar. Forma till runda köttbullar. Ställ åt sidan så länge.
- Hetta upp en kastrull med olivolja, fräs löken tillsammans med tomatpurén.
- Slå på de passerade tomaterna och ha i vitvinsvinägern.
- Tillsätt sedan örterna och kryddorna och tillsätt köttbullarna. Låt koka i cirka 15 minuter.
- Servera med pasta.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar