Italiensk köttfärslimpa
Italiensk köttfärslimpa blev vår söndagsmiddag här hemma. Här har färsen blandats med soltorkade tomater, svarta oliver, mozzarella och vitlök samt lindats in i parmaskinka. Blev fantastiskt gott är ett annorlunda alternativ till den annars klassiska köttfärslimpan.
Recept: Italiensk köttfärslimpa med röd pestosås
Sammanfattning: En gott alternativ till den klassiska köttfärslimpan!
Ingredienser
- 500g blandfärs (50% nöt 50% fläsk)
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 5 st soltorkade tomater i olja
- 7 st svarta urkärnade oliver
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2-3 msk finhackad gul lök
- 100g mozzarella
- Salt och svartpeppar
- 100g parmaskinka
- Röd pestosås:
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk kalvfond
- 1 msk röd pesto
- Salt och svartpeppar
- Några droppar soya
Instruktioner
- Köttfärslimpa:
- Blanda köttfärsen med ströbrödet. Knäck i ägget. Rör om.
- Finhacka de soltorkade tomaterna, oliverna, vitlöksklyftan, löken och mozzarellan.
- Vänd ner i smeten och krydda med salt och svartpeppar.
- Forma till en limpa och linda parmaskinkan runt om.
- Lägg i en ugnssäkerform och grädda i mitten av ugnen i ca 1h på 175º.
- Pestosås:
- Häll matlagningsgrädde, kalvfond och den röda peston i en kastrull.
- Låt koka upp och häll i några droppar soya. Smaka av med salt och svartpeppar och låt koka i 5min. Red. ev till önskad konsistens.
- Servera köttfärslimpan och pestosåsen med pasta eller klyftpotatis och en sallad.
Antal portioner: 4
Lämna ett svar