Asiatisk biffgryta
Asiatisk biffgryta är en av mina stående rätter när det gäller asiatisk mat. Det är en fantastisk gryta som verkligen får smakerna att gifta sig i munnen. Med en mör biff som kokar tillsammans med paprika och bambuskott och champinjoner får du en perfekt måltid som passar både till lunch och middag. Vilken är din favoritgryta?
Recept: Asiatisk biffgryta
Sammanfattning: Asiatisk biffgryta är en smakrik gryta fylld av asiatiska smaker som passar perfekt som både middag och lunch. Otroligt gott!
Ingredienser
- 3 dl ris
- 300 gram ryggbiff
- 1 röd paprika
- 1/2 gul lök
- 250 gram champinjoner
- 1 burk bambuskott
- 3 dl vatten
- 2 msk sojasås
- Ev. 2 msk maizena
Instruktioner
- Börja med koka riset i 6 dl vatten.
- Skiva champinjoner och hacka paprika samt lök.
- Stek upp svamp, paprika och löken i lite smör, salt och peppra.
- Häll över 3 dl vatten och 2 msk sojasås. Låt sjuda i cirka 10-15 minuter. Är såsen lös kan du reda med 2 msk maizena som du rör ut med vatten.
- Servera med ris!
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar