Pulled beef

Pulled beef är en annan variant på den traditionella pulled pork. Istället för fläskkött används istället nötkött och det blir lika mört och gott! Här har vi använt oss utav spiskummin och chilisås för att få hetta och smak. Vi åt vår pulled beef tillsammans med pitabröd och en enkel sallad på isbergsallad, tomat, gurka och lök. Till det hade vi två sorters såser, en kebabsås och en vitlökssås. Det blev en härlig fredagsmiddag som fick toppbetyg av våra gäster!

Pulled beef

Recept: Pulled Beef

Sammanfattning: En riktigt god pulled beef som serveras tillsammans med pitabröd

Ingredienser

  • 500g nötkött, ex. fransyska, högrev, nötbog
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk spiskummin
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Blanda rapsolja, chilisås, tomatpuré och sambal oelek i en skål.
  2. Pressa ner vitlöksklyftan och krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  3. Gnid in kryddblandningen i köttet och lägg köttet i en ugnssäker form med lock.
  4. Ställ in i ugnen på 100º och låt stå där i ca 6-7h.
  5. Ta sedan ut köttet och dra sönder det med en gaffel.
  6. Servera tillsammans med pitabröd, sallad och kebabsås eller vitlöksås.

(Inga röster)

Festlig mat Huvudrätter Kött Recept