Ajvarkyckling
Ajvarkyckling är en supergod rätt som är perfekt till middag när tiden inte räcker till. Du blandar bara ihop ajvar med kyckling och lite annat och in i ugnen, sen sköter det sig själv. Vi tycker ajvarkycklingen passar bäst till ris men det passar nog lika bra till potatis, pasta och andra gryn.
Recept: Ajvarkyckling
Sammanfattning: Ajvarkyckling är en jättegod och enkel kycklingrätt
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 1/2 dl ajvar
- 1/2 lök
- 1 morot
- Ev. champinjoner
- Salt och peppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Stek sedan dina kycklingfiléer så att de får lite färg, salta och peppra och lägg sedan i en ugnssäker form.
- Skala moroten och gör morotsstavar som du lägger bredvid kycklingen. Skiva lök och eventuellt champinjoner och lägg i.
- Rör sedan ihop grädden och ajvar och häll över kycklingen.
- In i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
- Servera med ris.
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 2
Lämna ett svar