Rödbetssallad
En köttbullsmacka med hemmalagad rödbetssallad är svårslaget gott och eftersom vår kyl var full med rödbetor så vi tog tag i saken och rörde ihop en egen rödbetssallad som blev jättegod. Vi har använt färska rödbetor men om du inte har det så kan du använda inlagda också men vi tycker att det blir mycket godare med färska rödbetor.
Recept: Rödbetssallad
Sammanfattning: Ett enkelt recept på rödbetssallad med färska rödbetor.
Ingredienser
- 300 gram färska rödbetor
- 1,5 dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- 0,5-1 tsk dijonsenap
- 1 äpple
- Svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att koka dina rödbetor i cirka 45-60 minuter.
- När de kokat klart, häller du ut vattnet och sen kan du enkelt skrubba av skalet från dom. Låt dom sedan svalna medan du gör resten.
- Blanda ner creme fraiche, majonäs, dijonsenap och svartpeppar i en bunke och rör om.
- Skala äpplet och skär det i små träningar och rör sedan ner i smeten.
- Om rödbetorna svalnat så skär du dom i små bitar och rör ner i smeten.
- Låt rödbetssalladen sedan stå några timmar kallt innan du serverar. Ju längre den får stå och dra sig desto godare blir den.
Färdigt på: 1 timme
Antal portioner : 12
Leverpastejen gör vi ju alltid själva (eller så köper vi den som Håkan gör på jobbet) men rödbetssallad har vi inte gjort än, men det hade vi tänkt fixa till jul. Det är ju hur gott som helst, även på en köttbullsmacka.
Ja, det blir så mycket godare att göra egen tycker vi. Men vi har faktiskt aldrig testat att göra egen leverpastej så det är dags att testa det med :)