Kladdkaka med fudgetäcke
Kladdkaka med fudgetäcke är en riktigt chokladig kladdkaka som nog är varje chokladälskares dröm och den gled snabbt in som en favorit på vår lista över varianter på kladdkakor. Den är enkel att göra och det går relativt snabbt och för det lite extra arbetet jämfört med en vanlig kladdkaka får man en mycket festligare kaka. Man kan servera kladdkakan med antingen grädde eller glass och om man vill, lite bär.
Recept: Kladdkaka med fudgetäcke
Ingredienser
- Kladdkakan:
- 150 gram smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- Fudge:
- 1.5 dl vispgrädde
- 1,5 dl strösocker
- 3 msk sirap
- 100 gram mörk choklad
- 80 gram smör
Instruktioner
- Kladdkaka:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält sedan smöret och låt det svalna under tiden.
- Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en skål.
- Sen ska du lätt vispa ihop ägg och socker snabbt, inte så det blir vitt och pösigt utan bara vispa ihop det lätt. Rör sedan ner mjölblandningen i äggblandningen och sedan smöret.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda på 175 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
- Låt kakan svalna på galler.
- Fudge:
- När kakan svalnat kan du blanda ihop socker, sirap, grädde och chokladen i en kastrull. Värm blandningen och låt koka ihop i cirka 5 minuter och rör hela tiden tills det tjocknar.
- Rör sedan ner smöret och ta bort från plattan.
- Häll blandningen över kladdkakan som fortfarande ska vara i sin form och låt sen svalna i kylen så att det stelnar.
- Servera med grädde!
Lämna ett svar