Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner
Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner är en riktig vardasklassiker och en räddare i nöden när man varken har tid eller lust att stå i köket efter en lång dag på jobb och i skolan. Middagen sköter i princip sig själv och är klar på ett kick!
Recept: Ungsstekt falukorv med stuvade makaroner
4 portioner
Ingredienser
- 1 falukorvsring
- 1 gul lök
- Skånsk senap
- Heinz ketchup
- 1 dl riven ost
- 5 dl makaroner
- 1 l mellanmjölk
- salt
- peppar
- ev muskotnöt
Instruktioner
- Lägg falukorven i en ugnssäker form.
- Skär små snitt i hela korven och lägg skivad lök, en klick skånsk senap och heinz ketchup i skårorna.
- Toppa med riven ost.
- Gratinera i ugnen på 225º i ca 30-40min.
- Under tiden falukorven gratineras kokar du upp mjölken i en tjockbottnad kastrull.
- Häll i makaronerna och salt.
- Koka det på svag värme i ca 20-25min tills makaronerna är klara.
- Smaka av med peppar och muskot och servera tillsammans med falukorven.
Lämna ett svar