Cannelloni med skinka och mozzarella
Cannelloni är pastarör fyllda med någon god röra, vilket blir en enkel och god måltid som man kan variera väldigt mycket. Idag fyllde vi cannelloni med skinka, mozzarella och svamp men man kan även göra en klassiker med spenat och ricotta eller kanske cannelloni med köttfärsås och bechamelsås som blir lite som inlindad lasagne. Bara fantasin kan stoppa en i detta fallet.
Recept: Cannelloni med skinka och mozzarella
Ingredienser
- Ett paket färska lasagneplattor
- 250g rökt strimlad skinka eller kassler
- 1 paket mozzarella i bit
- 6st färska champinjoner eller annan svamp
- 2 msk finhackad lök
- 2 dl passerade tomater
- Några kvistar av färsk oregano
- Några blad av färsk basilika
- Svartpeppar
- En nypa socker
- Smör till stekning och till ugnsformen
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225.
- Koka upp passerad tomat tillsammans med färsk oregano och basilika.
- Dra några varv på pepparkvarnen och tillsätt en nypa socker.
- Låt småkoka i cirka 5minuter.
- Under tiden finhackar du svampen och löken.
- Stek i smör tills de är gyllenbruna och dra sedan bort stekpannan från plattan.
- Blanda ner den strimlade skinkan och rör om.
- Hacka mozzarellaosten och spara hälften av osten till att strö ovanpå och hälften till att fylla cannellonin.
- Lägg lite skinkblandning på nedre delen av lasagneplattorna och lägg sedan lite av mozzarellaosten ovanpå skinkblandningen.
- Rulla ihop och lägg så att skarven är neråt i en smörad ugsnform.
- När formen är fylld häller du tomatsåsen ovanpå cannellonin så att den täcker allt för annars kan pastan brännas och bli hård.
- Lägg över resten av mozzarellaosten och grädda i 20min.
Lämna ett svar