Cevapcici
Cevapcici har vi velat testa länge nu och för någon dag sen tog vi tag i det och experimenterade oss fram. Det är inga traditionella cevapcici utan vi har utgått från vårt köttbullsrecept, la till vitlök och lite kebabkrydda från Santa maria som innehåller spiskummin och oregano bland annat. Nu är det ju inte sommar annars hade vi grillat de på grillspett men istället fick det bli grillpannan denna gången. Vi serverade cevapcici med bulgur, tzatziki och sallad och det blev jättegott.
Recept: Cevapcici
Ingredienser
- 250g nötfärs
- ½ finhackad gul lök
- Svartpeppar
- Salt
- 1 ägg
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikapulver
- ½ dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk Santa maria kebabkrydda
- 1 tsk smör till stekning
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till smeten och forma till 6 st avlånga järpar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek cevapcici tills dom har fått fin färg och är genomstekta. Vill man göra det enkelt för sig går att att steka och få yta och sen lägga in i ugnen.Ska du grilla dom så se till att blöta spetten innan du formar köttfärsen runt spetten.
- Servera med bulgur, tzatziki och sallad eller efter andra önskemål.
Lämna ett svar