Ostkaka med keso

Ostkaka är en av många favoriter bland efterrätter hos oss. Vi brukar inte göra egen ostakaka utan det brukar bli Frödinges ostkaka men det är ju lite trist att köpa färdigt så idag tog vi tag i det och gjorde en ostkaka med keso och mandel. Väldigt enkelt att göra och det blir en väldigt snarlik gällande smak och konsistens som riktig ostkaka. Man kan också ha i lite vaniljsocker, om man som vi gillar Frödinges vaniljostkaka. Bittermandel ska ju egentligen ingå i ostkaka men vi skippade det idag, känner ni att ni vill ha i det så lägg bara till 1-2 st bittermandlar till receptet.

Ostkaka

Recept: Ostkaka med keso

Ingredienser

  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • 5 msk socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad mandel
  • Ev. 1-2 st hackade bittermandlar
  • Ev. 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader så att den hinner bli varm. Fortsätt sedan med att skålla mandeln och ta sedan av skalet. Hacka sedan mandeln så att det inte blir allt för stora bitar.
  2. I en bunke blandar du sedan ägg och socker och vispar ihop detta. Sedan blandar du i keso, mjölet, ägg och grädde och slutligen mandlarna.
  3. Häll i smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 60 min
  4. Servera gärna ljummen med sylt eller färska hallon och grädde.

(Inga röster)