Lövbiffsrullader med cognac och kantareller
Dessa lövbiffsrullader tillagade vi en lördagskväll efter att vi spenderat hela dagen i skogen med att plocka kantareller. Lövbiffarna fick puttra med i en sås med smak av cognac och nyplockade kantareller och det blev fantastiskt gott!
Recept: Lövbiffsrullader med cognac och kantareller
Ingredienser
- 6 st lövbiffar
- 1 liter färska kantareller
- 1-2 msk cognac
- 5-6 dl creme fraiche
- 1 msk köttfond
- ½ finhackad gul lök
- Salt, svart -och vitpeppar
- Smör
Instruktioner
- Börja med att finhacka ½ l kantareller och blanda tillsammans med ca 2-3dl creme fraiche och cognac.
- Klicka ut röran på lövbiffarna och krydda med salt, svart -och vitpeppar.
- Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek löken och resten av kantarellerna.
- Lägg ner lövbiffarna och stek hastigt så de får en stekyta.
- Slå sedan på resten av creme fraichen och köttfonden och låt det puttra samman i några minuter.
- Smaka av med ev. mer kyrddor och servera tillsammans med bulgur eller ris.
Lämna ett svar