Tacopaj
Tacopaj är ett bra fredagsmysalternativ om man har tröttnat eller vill prova på något annat, än vanlig traditionell tacos. Denna bjöd vi några vänner på i helgen till schalgerfestivalen och vi serverade den med nachos, grönsaker, gräddfil och salsa.
Recept: Tacopaj
Ingredienser
- Pajdeg:
- 100g rumstempererat smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 tsk tacokrydda
Köttfärsfyllning:
- 300g nötfärs
- 1 paket tacokrydda
- ½ dl vatten
- ½ dl heinz chilisås
- 1 röd hackad paprika
- 100g skivade champinjoner
- 3st hackade jalapenos
- ½ finhackad gul lök
- 3 dl creme fraiche
- 1 ägg
- 1-2 dl Riven cheddarost
Instruktioner
- Nyp ihop tacokrydda, mjöl och smör tills det blir en grynig massa.
- Tillsätt sedan vattnet och knåda till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ kallt i 15-30min i kylskåp. Förgrädda sedan den i 225º i ca 10min
- Pajdeg:
Köttfärsfyllning:
- Bryn köttfärs, lök, paprika och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan och vatten. Låt det få koka bort och ställ sedan köttfärsen att svalna.
- Blanda creme fraiche, ägg, chilisås och hackad jalapenos i en bunke.
- Blanda i den avsvalnade köttfärsröran och häll sedan över det i pajformen.
- Strö över riven cheddarost och grädda i 225º i ca 20min.
- Servera med nachos, gräddfil, salsa och grönsaker (t.ex. majs, gurka, paprika, sallad och champinjoner)
Oh va gott. Har testat på många av dina recept. Jag har en nystartad blogg där jag har ett erbjudande gällande vattenpärlor kika in där :)
Ha en trevlig helg Eli
http://www.watercrystals.blogg.se
Vad kul att höra :)
Älskar tacopaj och bakade faktiskt en så sent som igår ;)
Åh, vad härligt att höra! :)
Ser jättegott ut! Det här receptet ska jag absolut prova.
Tack! Hoppas det kommer smaka ;)