Pytt i panna
Att göra egen pytt i panna är nog vara världens simplaste mat. Man tar bara i vad man har i en stekpanna och så tjoff är middagen klar. Vi hade en bit oxstek över samt potatis och prinskorvar som vi använde i vår men man kan självklart använda lite vad man vill i.
Recept: Pytt i panna
2 portioner
Ingredienser
- 100g nöt eller fläskkött (vi hade en bit oxstek över)
- 3st prinskorvar
- 5st kalla kokta potatisar
- ½ gul lök
- 1 msk smör
- Salt
- Svartpeppar
- 1 krm chilipulver
- ½ tsk paprikapulver
Till servering
- 2 stekta ägg
- Inlagda rödbetor
- Ättiksgurka
Instruktioner
- Tärna den kalla potatisen och nötköttet samt skiva prinskorven och löken.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och vänd ner löken och potatisen. Låt steka ett litet tag.
- Ha sedan i nötköttet och prinskorven och krydda med salt, peppar och paprika -och chilipulver.
- Stek i ca 3-5min och servera sedan tillsammans med stekt ägg, inlagda rödbetor och ättiksgurka.
Lämna ett svar